Erik Jonk
Erik Jonk Opinie 12 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Ekdom vanuit Nashville (slot): kind met rode oortjes

Radio-dj Gerard Ekdom zoekt deze week in Nashville (VS) voor Radio 2 en BNN-VARA naar de oorsprong van de muziek. Ook in Metro doet hij tot en met vandaag verslag. Deel 5, het slot van zijn trip.

Hier is uw dj met alweer de laatste Nashville-update voor Metro. Na een week alle verhalen gehoord te hebben van producers, muzikanten, songwriters, techneuten en aanverwanten, kan ik je melden dat het hier écht muzikaal gezien gebeurt.

Alles klinkt beter

Niet alleen in het verleden, want de rock ’n roll en daarmee dus eigenlijk de basis voor de popmuziek zoals we die nu kennen, is hier ontstaan. En dat voel je ook als je hier bent! Alles klinkt op de een of andere manier beter als je het in Nashville speelt en opneemt. Nashville is ’the center’ van alles. Muziek verzamelt en ontwikkelt zich hier. De stad groeit ook dagelijks. Niet alleen Elvis nam hier zijn grootste hits op, ook Kings Of Leon dook de studio in met als resultaat hun baanbrekende album. En waarschijnlijk hebben wij deze week wel een band of singer-songwriter zien en horen spelen die binnenkort de wereld verovert.

Domweg een feit

Waar dat succes nou aan ligt? Het zal voor een deel perceptie zijn wellicht. Maar Nashville is een stad die muziek ademt op alle fronten. Dát is geen perceptie, maar domweg een feit. De muziekgeschiedenis is hier ontstaan en zal zich onverminderd blijven ontwikkelen. Ik mocht er een week lang aan ruiken en was als een klein kind met rode oortjes in een muzikale snoepwinkel. Ekdoms Hall Of Fame vanuit Nashville was een waanzinnige week.

Ekdom in Nashville
Gerard Ekdom in de Sun Studios.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.