Erik Jonk
Erik Jonk Opinie 8 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Ieniemieniedrama Sesamstraat

Het gonsde. Troepen van SP en D66 zouden met groot vertoon op weg zijn naar Den Haag. Ze wilden staatssecretaris Sander Dekker aan zijn stropdas trekken en bewegen tot snelle actie richting de Publieke Omroep. Er was iets met Sesamstraat. ,,Poeh hé”, zou Tommie zeggen.

Het kinderprogramma zal dus wel verdwijnen, dacht ik toen. Een ieniemienieramp. Veel kijkers heeft het niet (al jaren rond de 100.000 per dag), maar okay: het is voor een doelgroepje. Mijn zegen hebben meneer Aart en Pino.

Maar ik had het mis. Sesamstraat zou niet meer onder afstandsbedieningsknopje 1 zitten, zo bleek. Voortaan is het educatieve programma zowel op NPO Zappelin (twee knopjes verder) en het digitale themakanaal NPO Zappelin Xtra te zien.

Verkiezingsprogramma’s

Dáár maken SP en D66 zich druk om?? De verkiezingsprogramma’s van de partijen heb ik er nog eens op nageslagen. Bij de publieken moet het om inhoud en kwaliteit gaan en niet om kijkcijfers, vermelden beide stukken. Prima punt, maar volksvertegenwoordigers kom op: we hebben het over een programma dat gewoon blijft bestaan. Bij de publieken.

Ook op Metro’s Facebookpagina ging het los. Want Sesamstraat ZIT ONDER EEN ANDER KNOPJE. En in wat voor taal. ,,Na eerst het Sinterklaasfeest laten verneuken voor de kinderen, beginnen ze nu maar aan Sesamstraat”, vindt ene Monique. ,,Schandalig dit. Dat ze nu zelfs de jeugd al laten stikken. Schoften zijn het, mongolen daar”, draagt een Dennis bij aan de wereldproblematiek.

Monsters en klimmen

Ik heb de Sesamstraataflevering van zaterdag bekeken. Het ging over schrikken, monsters en klimmen en ik heb geleerd dat je bij klimmen altijd drie steunpunten moet hebben.

Maar wát?! Mijn grote held van honderd jaar geleden, Houtenkop Harrie Hendriks woont niet meer in Sesamstraat. Ik zal die Sander Dekker eens over zijn bureau sleuren en reken maar dat ik heel internet met grove taal volmekker. Houtenkop Harrie Hendriks moet terug en rap een beetje! En dan druk ik met alle plezier afstandsbedieningsknopje 3 in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.