Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 12 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

De boeren Kuzu en Öztürk

Hoewel zowel de boeren als de Turken cabaret pur sang zijn – nota bene allebei van onze belastingcenten – vervelen ze allebei mateloos. Boer Geert en Tom zoeken een vrouw. De Turken zoeken aandacht. Je zou er bijna een format in zien. Maar een maandag zonder nieuws is een week niet geleefd, vandaar dat Kuzu en Ozturk, voormalige PvdA’ers, precies op tijd met een persbericht en conferentie naar buiten kwamen. Precies op tijd om de shine weg te kapen bij boer Geert en Tom.

Gelukkig zijn onze journalisten extreem slecht in het interviewen van afvallige politici van vreemde afkomst. Een ex-PVV wordt hard aangepakt, zeg maar gerust afgemaakt. Maar twee Turken worden aan het woord gelaten alsof ze de verlossing van Rutte himself zijn. Want journalisten zijn bang voor allochtonen. Journalisten denken dat allochtonen, Nederturkjes, -marocjes, whatevers, iets anders zijn dan Nederlanders. Dat je ze voorzichtig moet behandelen want voor je het weet, wordt je voor racist uitgemaakt en beschuldigd van discriminatie. Nou journalistjes, laat ik het dan maar zeggen: daar rekent ook elke Nederturk, -maroc, whatever ook op. Dat jullie te laf zijn om de vragen te stellen die jullie elke oplichtende Nederlander wel zouden durven stellen – tenzij het natuurlijk om Holleeder of de Koning(in) gaat.

Maar hoe moeilijk is het om Kuzu en Ozturk te behandelen alsof ze uit Maassluis en Roermond komen? O wacht, daar komen ze ook vandaan, het zijn gewoon varianten op boeren! Hoe moeilijk is het om ze recht voor hun raap wat vragen te stellen waar we allemaal antwoord op willen hebben voordat ze gaan janken over racisme, discriminatie, integratie en allochtonen? Doe me een lol journalisten, en stel die twee ex-PvdA’ers toch eens de volgende, échte vragen:

  1. Jullie trekken de zieligheidskaart: racisme, discriminatie, etnische registratie en allochtoon. Daar moeten jullie het zelf van hebben, dat is dé reden dat jullie in de Tweede Kamer zitten. Hoe hypocriet is dat?
  2. Jullie willen de overheid ‘zuiveren van racisme’. Beschuldig je de Nederlandse overheid van racisme en discriminatie waar niet tegen wordt opgetreden? Heb je hier ooit melding van gemaakt?
  3. Worden jullie niet moe van het ge-wijs naar de discriminerende Nederlander in plaats van jullie 30.000 kiezers eens vertellen dat ze Nederlands moeten leren? Moeten jullie ze niet eens vertellen dat je dan pas kans maakt op werk? En dat je het met een opleiding tot parlementslid kunt schoppen?
  4. Wordt het geen tijd om importhuwelijken, waardoor het aantal niet-Nederlandssprekenden telkens maar weer aangezuiverd wordt, te beperken?
  5. Wordt het geen tijd om die Nederturken die je inderdaad geen allochtoon moet noemen, te vertellen dat Turkije een dictatoriale staat is, waar vrouwen geen rechten hebben, en vrijheid van meningsuiting een lachwekkend begrip uit Europa is?

En tot slot: wat doen jullie de hele dag Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk? Wat doen jullie voor die ruim 8.000 euro per maand waar niet alleen een beetje Nederlander maar ook boer Geert een Tom voor zouden tekenen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.