Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 29 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Hart onder de riem voor Parijs door kinderen 9/11

Een emotionele boodschap voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Niet van zomaar mensen, maar van kinderen die hun ouders verloren tijdens een soortgelijke gebeurtenis. Op 11 september 2001 verloren deze vier adolescenten namelijk een ouder tijdens de aanslagen op het World Trade Center.

Kinderen

Toen twee vliegtuigen op 11 september 2001 zich door het World Trade Center boorden, waren Terrease, Juliette, Francesca en Joseph nog kinderen. Nog zo jong, maar toch kregen ze een enorm verdriet te verwerken toen ze een ouder verloren bij deze aanslag. Met een videoboodschap proberen de kinderen van die tijd de slachtoffers van Parijs een hart onder de riem te steken. Het ontroerende filmpje werd gemaakt door Vox.com.

Hoop

„Voor de mensen in Parijs: blijf je liefde verspreiden", zo zegt Terrease (22) die in 2011 slechts acht was. „Je wilt je leven niet laten lijden door haat", zo zegt Joseph (26) die twaalf was toen hij zijn ouders verloor. De overkoepelende boodschap in de video blijft dat slachtoffers zich ondanks het verdriet, niet moeten laten leiden door angst voor terrorisme. „Je betekent zoveel voor deze maatschappij. Als jij laat zien dat je toch gelukkig kunt zijn, zal iedereen daar hoop uit putten. Dat is de beste aanslag die je zelf kunt plegen op een terrorist. Door te leven, te lachen en van het leven te houden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.