Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 11 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Nieuwe aanslag op toeristen Tunesië verijdeld’

Vijf islamitische extremisten die een nieuwe terroristische aanslag wilden plegen op vakantiegangers in Tunesië, zijn donderdag doodgeschoten. Volgens The Daily Mail zijn zo’n 3.000 Britse vakantiegangers huiswaarts gekeerd nadat werd gewaarschuwd dat een nieuwe IS-aanval ‘zeer waarschijnlijk’ was.

Drie voortvluchtig

De Tunesische speciale eenheid kwam acht verdachten op het spoor die een bloedige aanslag wilden plegen op toeristen. Vijf van die IS-strijders werden omgebracht in de buurt van het stadje El Ktar. De drie andere verdachten zijn nog altijd op de vlucht.

Lees ook: Bloedbad onder toeristen op Tunesisch strand

Ondanks de verijdelde aanslag klagen veel teruggekeerde toeristen dat de overheid ‘overdreven’ heeft gereageerd. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond moest het besluit verdedigen. Hij sprak van een ‘weloverwogen’ beslissing.

‘Overdreven’

Sommige Britten beweren echter dat ze zich heel veilig voelden. “We hebben tegen elkaar gezegd dat er misschien wel meer kans is op een terreuraanslag op het vliegveld van Manchester dan daar”, aldus een jong stel tegenover Daily Mail.

Twee weken geleden kwamen 38 toeristen om het leven bij een aanslag in Sousse.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.