Pinochets testament zwijgt over fortuin

25 april 2012 om 19:45 door Novum/AP
Pinochets testament zwijgt over fortuin

SANTIAGO - Chilenen die hoop koesterden dat een lang geheim gehouden testament van wijlen dictator Augusto Pinochet zou helpen wat van de miljoenen euro's terug te vinden die hij van de staat zou hebben gestolen zijn bedrogen uitgekomen. Het testament werd woensdag door een rechtbank ontzegeld, maar er stonden geen aanwijzingen in over de grootte of de plek van Pinochets fortuin.

Advocaat Alvaro Quintanilla zei dat slechts de naam van de executeur was gewijzigd. Hij zal zijn aandacht nu richten op een eerder testament van Pinochet uit 2000 dat nog altijd verzegeld is. Quintanilla vertegenwoordigt een onafhankelijk overheidsbureau dat de belangen van de staat beschermt. Hij wil proberen de rechterlijke macht over te halen het eerdere testament te ontzegelen om zo het geld te vinden dat Pinochet voor zijn dood in 2006 van de staat zou hebben gestolen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

Vier kansen om een vakantie naar SalzburgerLand te winnen!

Vier kansen om een vakantie naar SalzburgerLand te winnen!