Anke Horstman
Anke Horstman Lifestyle 29 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Sextoys welkom op Berlijns tech-evenement

De IFA, oftewel Europa’s grootste gadgetbeurs, staat weer op het punt te beginnen. Op 30 en 31 augustus loopt Berlijn vol met nerdy tech journalisten die als eerste willen schrijven over Samsung’s, Sony’s en LG’s onthullingen. Dat gaat meestal over brave innovaties, zoals smartphones en activity trackers. Maar zoiets als MysteryVibe… dat is wel even heel andere koek voor de (voornamelijk) mannelijke tech journo’s.

MysteryVibe is gespecialiseerd in genotsspeeltjes en is het eerste en enige bedrijf uit de sekstechsector met een booth op de IFA. En dat is best bijzonder, want bedrijven in deze branche werden tot op heden niet toegelaten voor het exposeren van hun producten. Vreemd toch?

Tijdens het Berlijnse tech evenement toont MysteryVibe zijn flexibele vibrator: Crescendo. Het ergonomisch ontworpen seksspeeltje is flexibel naar het lichaam van de gebruiker te vormen. Met de bijbehorende app zijn talloze vibratiepatronen te downloaden voor een gepersonaliseerde genotservaring. Kijk, als dat geen technologische vooruitgang is!

Mysteryvibe | Crescendo

Taboe doorbreken

Met de aanwezigheid op de IFA hoopt MysteryVibe het bestaande taboe op seksspeeltjes te doorbreken. Ook het gesprek over de rol van technologie in de slaapkamer en binnen relaties moet hiermee gestimuleerd worden.

“Seks en genot zijn een natuurlijk onderdeel van ieders leven en zouden wat ons betreft dan ook veel meer mainstream mogen zijn”, zegt Stephanie Alys, medeoprichtster en Chief Pleasure Officer bij MysteryVibe. “Onze deelname aan de IFA is een goede eerste stap in het realiseren hiervan. We zijn dan ook erg verheugd dat IFA de revolutie omarmt, die momenteel in de sekstechbranche plaatsvindt.”

Wat ik er zelf van vind?

Vertelde ik een tijd terug dat ik een tech blogger was, dan grapten ‘ze’ wel eens of ik dan vooral sextoys testte. Ha ha, (not) goed bedacht!. Een vrouw van (toen nog) 24, die over tech schrijft… voor sommigen leek het haast een optelsom. Dat is niet per se mijn expertise trouwens: van oorsprong ben ik hifi journalist, maar probeer dat dan nog eens uit te leggen.

Desalniettemin ben ik ontzettend blij met het nieuwe geluid in de tech wereld. Gaan we nu eindelijk serieus doen met z’n allen? Of blijven we lekker giechelen? Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen heeft één of meerdere seksspeeltjes in haar bezit, dus ik snap de ophef zelf niet zo. Ik snap ook niet waarom de IFA zolang met de toelating heeft gewacht, maar dat is weer een andere discussie.

Ook ik ga dit jaar weer naar Europa’s grootste tech beurs. Sterker nog: wanneer je dit artikel leest, zit ik al in Berlijn, om me voor te bereiden op al het moois wat komen gaat. Hashtag NerdAlert, in hart en nieren. MysteryVibe staat trouwens ook op de bezoek-lijst (net als zestig andere fabrikanten). Ik hoop dat ze weten te imponeren!

Volg me de komende dagen voor live verslaggeving van de beurs via @TechGirlNL op Twitter, Instagram of Facebook!

Over Techgirl Anke

Techgirl.nl is dé technologie website voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. Techgirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl.

Volgende week dinsdag staat Anke weer voor je klaar in de Metro-app met de leukste Tech tips!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.