Job Halkes
Job Halkes Binnenland 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Feyenoordparodie op ‘Drank en Drugs’ scoort

Het nummer ‘Drank en Drugs’ heeft al vele parodieën opgeleverd, maar nu is er ook een echte Feyenoordversie. De Rotterdamse Dichter ft. Ome Bennie hebben dinsdag het nummer ‘Naar de Coolsingel’ uitgebracht.

Lees ook: ‘Praat Rotterdams met me’: parodie op Kenny B.

De clip verscheen dinsdag rond het middaguur online en is inmiddels duizenden keren bekeken. „Het is begonnen als een grap”, vertelt Richard Visser, die het nummer samen maakte met Danny de Boden. „Er zijn 83.000 parodieën verschenen van het nummer Drank en Drugs, maar een Feyenoordversie was er nog niet. Ik stuurde een tekst naar mijn maat Danny. Hij vond het zo leuk en zei ‘dit gaan we opnemen’.”

Beste komt nog

Visser is normaal sceptisch over de kansen voor het kampioenschap. „Ik ben de laatste die elk jaar zegt dat we naar de Coolsingel gaan, maar dit jaar heb ik er vertrouwen in.” Het verlies tegen PSV is dan ook niet heel erg, want volgens hem moet het beste nog komen. „Als Elia fit is moet hij op de vleugels en kan Kuyt op 10. Immers is een aardige gast, maar is beter voor Spartaan ’20 of zo. Met Kramer in de spits moeten er dan zeker 20 doelpunten vallen.”

Bekijk hieronder het nummer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.