D. van Aken
D. van Aken Nieuws 18 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Henk Krol feliciteert overleden Joost Zwagerman

Henk Krol moet woensdag flink door het stof na een pijnlijke blunder die hij maakte op Facebook. De 50PLUS-politicus wenste de overleden schrijver Joost Zwagerman een gezellige verjaardag.

‘Van harte Joost’

Op Twitter circuleerde woensdagochtend een foto van een statusupdate van Krol waarin hij de schrijver feliciteert met zijn verjaardag. "Van harte Joost. De beste wensen. Maak van deze woensdag, ondanks alle ellende van het afgelopen weekend, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag", schreef Krol.

https://twitter.com/BartNijman/status/666887152337293312/photo/1

Het regende direct verontwaardigde reacties op de blunder van Krol. En al vrij snel verdween de Facebookpost weer.

Schuld van Facebook

Henk Krol plaatste later in de ochtend een nieuw bericht met tekst en uitleg. De politicus schrijft dat hij altijd zijn jarige volgers felicitaties stuurt en dat hij daar niet mee zal stoppen. Hij was te snel met het versturen van zijn bericht en hij hoopt dat hij niemand heeft beledigd. "Helaas houdt Facebook niet bij of de volgers die ze je suggereren om te feliciteren nog in leven zijn", luidt het excuus van Krol.

Joost Zwagerman pleegde in september van dit jaar zelfmoord. De 51-jarige schrijver kampte al jaren met depressies. Zijn Facebook-pagina is toen niet verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.