Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 30 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Hakkenfetisjist actief in Nederland’

Er is een ‘hakkenfetisjist’ actief. Nee, niet iemand die opgewonden raakt van de kaalkopjes die in de jaren ’90 hun dansje deden op Mental Theo en de Party Animals, maar iemand die kickt op damesvoeten in naaldhakken.

De kleine, brildragende vijftiger met grijs haar waar de politie naar op zoek is, sloeg eerst toe in Rijswijk en Den Haag. Hij doet alsof hij automonteur is, maar vraagt vervolgens of hij foto’s mag maken van hun benen en voeten in hooggehakte schoenen.

Sexy laarzen

Hij kreeg een 28-jarige vrouw zelfs zo ver dat ze sexy laarzen kocht. De man had haar wijsgemaakt dat er vlammen uit haar uitlaat kwamen en dat om te voorkomen dat het voertuig zou ontploffen, ze de pedalen met hoge hakken moest afstemmen.

Een andere vrouw heeft een vergelijkbaar verhaal, schrijft De Telegraaf. „Bij mij is het ook enkele weken geleden gebeurd. Ik reed in mijn auto met mijn ramen open en hij ging naast mij rijden.”

Vaag verhaal

,,Toen ik mijn muziek zachter zette, zei hij dat mijn rechterachterband loszat en dat ik waarschijnlijk een duif had aangereden die in mijn wiel terecht was gekomen. Ik vond het een vaag verhaal.”

En het werd nog vager toen ze ook daadwerkelijk uitstapte. Want de man, zoals u wellicht al kunt raden, zei dat hij het euvel kon verhelpen als zij hoge hakken aan zou trekken. ,,Daar trapte ik toch niet in.”

De man is actief in Rijswijk en Den Haag, maar er zijn ook meldingen uit Alphen aan de Rijn en Hilversum. De politie is op zoek naar de man.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.