Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 15 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Mannen poepen vaker dan vrouwen

Mannen trekken zich veel vaker terug voor een grote boodschap dan vrouwen. Bijna 100 procent van de mannen duikt dagelijks het kleinste kamertje in, een op de tien zelfs meer dan twee keer per dag. Bij vrouwen is het slechts bij acht op de tien dagelijkse routine.

Stoelgang

Dat blijkt uit onderzoek van Winclove. Acht op de tien mannen denkt bij een goede stoelgang ook aan elke dag poepen. Bij vrouwen is dat iets meer dan 65 procent. Eke Teekens, voedingskundige en Director Healthcare bij Winclove, noemt het opmerkelijk dat mensen denken dat een goede stoelgang iedere dag poepen inhoudt. „Dat is niet het geval”, zegt Teekens. „Door zorgprofessionals uit ons netwerk wordt drie keer per week tot drie keer per dag als norm gezien.”

Lees ook: Nederlanders hebben poepangst

Vrouwen zijn wel oplettender tijdens een toiletbezoek dan mannen. 80 procent van de vrouwen is zich bewust van de relatie tussen ontlasting en haar gezondheid. Een derde van de vrouwelijke poepers kijkt altijd even achterom naar de ontlasting. Bij mannen doet slechts een kwart dit. „Vrouwen zijn zich vaker bewuster van wat ze eten”, zegt Teekens. „Dat ze vaker hun ontlasting controleren, betekent dat ze ook in dat opzicht oplettender zijn. Daarom is het niet verbazingwekkend dat ze ook bewuster bezig zijn met hun gezondheid.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.