Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 10 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Seksaffaire cipier en gevangene vastgelegd op foto’

Een gevangenisbewaartser in de gevangenis van Nieuwegein is op non-actief gezet vanwege een pikante seksaffaire met een gedetineerde. Een voormalig gedetineerde heeft bij de Utrechtse rechtbank onder ede een boekje opengedaan over corruptie binnen de inrichting en de vrijpartij tussen een gevangene en de bewaarder. Daarover bericht De Telegraaf.

Binnen de gevangenismuren circuleren foto’s van de daad. Het incident kwam naar buiten toen een ex-gedetineerde een belastende verklaring aflegde als getuige in de zaak rondom een steekpartij in de gevangeniskeuken in juli 2013. De gevangene liet weten, "alles is mogelijk, als je bewakers maar geld geeft”.

Lees ook: Man uitsnapt in 30 seconden uit de gevangenis

Voor het juiste bedrag zou het mogelijk zijn telefoons, alcohol en drugs naar binnen te smokkelen. Bronnen melden aan De Telegraaf dat het al tijden rommelt binnen de muren van de gevangenis. Uit een intern onderzoek zou blijken dat in Nieuwegein grove fouten zijn gemaakt toen de steekwapengevaarlijke Oswaldt D. naar Nieuwegein werd overgeplaatst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.