Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 24 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Ophef om pedo ‘Big Frank’ in Bonje Met De Buren

Ouders van de slachtoffers van de veroordeelde pedofiel ‘Big Frank’ vinden het absurd dat de man aanstaande zondag zijn opwachting maakt in het SBS-programma Bonje Met De Buren.

Frank Braaksma, alias ´Big Frank´, werd in 2010 veroordeeld voor seks met een minderjarige. In de aflevering van komend weekend is te zien hoe presentatoren Jochem van Gelder en Patty Brard een burenruzie proberen te sussen waarin Braaksma optreedt als goede vriend van een van de families.

Ongepast en omstreden

Zijn deelname is volgens de ouders van de slachtoffers ongepast en omstreden wegens zijn verleden. ,,Ik vind het niet kunnen dat hem zo´n platform wordt geboden. De man heeft een zedenverleden. Ik snap ook niet waarom SBS zich hiervoor leent. Vanochtend belde ik nog met een medewerker van het programma. Die vertelde mij niks af te weten van het verleden van Frank. Bizar,” vertelt een medewerker van de Stichting Stop Loverboys Nu, die het woord voert namens meerdere gedupeerden.

‘Big Frank’ kwam in 2012 ook al in het nieuws wegens een omstreden media-optreden. BNN-presentator Filemon Wesselink ging toen voor zijn programma De week van Filemon op stap met een veroordeelde pedofiel.

Lees ook: Filemon op stap met veroordeelde pedofiel

Imago oppoetsen

,,Ik vrees, dat de heer Braaksma opnieuw een poging zal doen om zijn imago via de publieke en commerciële zenders op te poetsen, ” aldus diezelfde medewerker.

Een van de vaders van de slachtoffers geeft aan het verleden te willen laten rusten. ,,Zijn deelname is tegen het zere been, maar verder laat ik me hier niet over uit. Wat gebeurd is, is gebeurd. Ik wil het laten rusten.”

Reactie Talpa

Producent Talpa laat via een woordvoerder weten bij de opnames niet bekend te zijn met het verleden van Braaksma. ,,Het komt voor ons als een verrassing. Frank staat ook feitelijk los van de ruzie. Hij verleent als vriend van de familie medewerking bij het zoeken naar een oplossing. Frank is veroordeeld pedofiel, maar heeft zijn straf ook uitgezeten. Ik snap dat het pijnlijk is voor gedupeerde families, maar iedereen verdient een tweede kans.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.