Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 6 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

NS vergeet korting te rekenen op Tweede Paasdag

De NS heeft maandag op Tweede Paasdag een groot deel van de dag reizigers met korting benadeeld. Door een ‘systeemfout’ werd bij mensen die een kortingsabonnement hebben geen korting gerekend.

Lees ook: Mansveld: Geen boete voor reiziger met OV-jaarkaart

Dat schrijft de organisatie op zijn website. Getroffenen moeten zelf achter hun eigen geld aan. Ze kunnen een verzoek tot restitutie indienen bij de klantenservice van de vervoerder.

Lees ook: Wederom NS-conducteur mishandeld in trein

Beter OV

Voor reizigersorganisatie Maatschappij voor beter OV is dat onacceptabel. “De NS blundert met het chipkaartsysteem en de reiziger zoekt het maar uit”, schrijft de organisatie op zijn website. “Tweede Paasdag geldt tarieftechnisch als een zondag. Dat betekent dat voordeelurenkorting, dalurenkorting en weekendkorting vandaag de hele dag van kracht zijn.”

Lees ook: Mansveld: Geen boete voor reiziger met OV-jaarkaart

"Door een vergissing bij de NS hebben gebruikers van deze kaarten in sommige gevallen het volle tarief betaald in plaats van het kortingtarief. Via een verstopt bericht op de website erkent de NS deze fout. De NS meldt daarbij, dat de gedupeerden zelf achter hun teveel betaalde geld aan moeten gaan", aldus Maatschappij voor beter OV.

De organisatie heeft de kwestie middels een brief aanhangig gemaakt bij staatssecrateris van Infrastructuur en Milieu, Wilma Mansveld, en de NS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.