Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Wilders: Rutte is een van grootste leugenaars ooit

Volgens PVV-leider Geert Wilders is premier Mark Rutte "één van de grootste leugenaars die Nederland ooit gekend heeft”. Dat zei hij zaterdag in Rotterdam op campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen.

‘Alle beloftes gebroken’

Volgens Wilders komt Rutte zijn afspraken niet na. "De man die zei geen geld naar de Grieken, 1000 euro voor alle Nederlanders, geen belastingverhoging. Hij heeft alle beloftes gebroken.” Volgens hem is de premier en VVD-leider "politiek eigenlijk al dood”. Niemand gelooft hem nog, aldus Wilders.

De verkiezingen op 18 maart vormen volgens Wilders een "historische kans” om het kabinet naar huis te sturen. Hij waarschuwde verder voor "het gevaar” Alexander Pechtold, omdat de D66-leider "de grootste zou kunnen worden en Rutte in leven kan houden”. VVD en PvdA hebben nu alleen dankzij steun van de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een meerderheid in de Eerste Kamer.

Pechtold

"Pechtold kan zuurstof geven aan een politiek overleden Rutte om nog een paar jaar door te gaan met het slopen van Nederland.” Wie dat niet wil, moet volgens Wilders op de PVV stemmen. "Wij zullen geen zaken doen met Rutte en hem de komende jaren niet helpen in de Eerste Kamer.”

Zijn bezoek aan de markt op het plein voor de overdekte Markthal werd omgeven door veel veiligheidsmaatregelen. Er was veel politie op de been, zichtbaar en minder zichtbaar. Ook cirkelde er een politiehelikopter boven de markt.

Wisselende reacties

Veel mensen wilden op de foto met Wilders of vroegen zijn handtekening. Anderen moesten niets van hem hebben. "Gelijk de hele markt verziekt”, zei een voorbijganger. Een ander keerde de PVV-leider letterlijk de rug toe toen die langsliep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.