Constance van Amstel
Constance van Amstel Binnenland 4 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

‘Mollenplaag’ in het Vondelpark

Het Vondelpark wordt donderdagavond tijdelijk geteisterd door een ’mollenplaag’. Naar verwachting komen er namelijk zo’n 2000 fans van Wie is de Mol? naar de live-finale van het programma kijken, dat wordt uitgezonden vanuit Vondel CS.

Molloten

Voor het eerst in de 15-jarige geschiedenis van het programma is het voor ’molloten’ mogelijk om de laatste aflevering van het seizoen zelf bij te wonen. Op de Facebook-pagina van het evenement stonden woensdag ruim 2000 mensen op ’aanwezig’ , maar aangezien er wekelijks meer dan twee miljoen mensen naar het programma kijken zouden dat er nog veel meer kunnen worden.

LEES OOK: Thuisblijven voor tv is passe, behalve voor Wie is de Mol

Omroep AVROTROS, die Wie is de Mol uitzendt en ook dit evenement heeft georganiseerd, is naar eigen zeggen voorbereid op een flink aantal mensen. „Samen met de politie en een buurtregisseur proberen we alles in goede banen te leiden. We hebben bijvoorbeeld vakken gemaakt waar mensen in kunnen staan en kunnen daarmee uitbreiden naar de zijkanten wanneer er meer blijken te komen. Komen er echt te veel, dan gaan we via social media oproepen dat we vol zitten en dat mensen er niet meer bij kunnen."

Problemen

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam laat weten dat een aantal van 2000 in elk geval geen problemen hoeft op te leveren. ”Op een mooie zomerdag komen er wel 20 tot 25.000 mensen naar het park dus die 2000 kunnen we ook wel aan”, klinkt het geruststellend.

LEES OOK: Chris Zegers mist finale Wie is de Mol

In de vijftiende finale van Wie is de Mol wordt donderdagavond duidelijk wie de mol is, wie de verliezer en wie er als winnaar met de pot vandoor gaat. De strijd gaat tussen nieuwslezer Rik van de Westelaken, actrice Marlijn Weerdenburg en journalist Margriet van der Linden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.